VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

Vaststellingsovereenkomst

De vaststellingsovereenkomst, ook wel eens beëindigingsovereenkomst genoemd, is een document waarin de voorwaarden waaronder een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, worden opgenomen. Deze beëindiging is alleen rechtsgeldig als de overeenkomst schriftelijk is aangegaan en beide partijen akkoord zijn met de inhoud daarvan.

Het voordeel van de vaststellingsovereenkomst voor de werkgever is dat de werkgever geen ontslag hoeft aan te vragen bij het UWV Werkbedrijf of de kantonrechter en ook niet aan de voorwaarden daartoe hoeft te voldoen. De beëindiging kan onderling geregeld worden.

De werknemer heeft de mogelijkheid om naast de transitievergoeding te onderhandelen over een aanvullende ontslagvergoeding. Daarentegen zal de werkgever de beëindigingsvergoeding zo laag mogelijk proberen te houden, eventueel zelfs minder dan de transitievergoeding. Tevens loopt de werknemer het risico dat hij door het tekenen van de overeenkomst zijn recht op een Werkloosheidsuitkering verliest. Dat is onder andere het geval wanneer het UWV van oordeel is dat de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werknemer is beëindigd (verwijtbaar werkloos).

Het is dan ook voor beide partijen van belang dat de vaststellingsovereenkomst op de juiste manier wordt opgesteld om eventuele claims en conflicten achteraf te voorkomen.

Lady Lawyer kan jou helpen een overeenkomst op te stellen waarin beide partijen worden beschermd. 

Wat zeggen mensen over Lady Lawyer?

“Sharon is echt een topper! Wij hebben een VOF met meerdere handelsnamen, hiervoor wilden we een aantal privacyverklaringen en verwerkersovereenkomsten laten opstellen door Sharon. Ze communiceert heel duidelijk, ze denkt goed met je mee en levert snel en goed werk. Ook de webinar(s) die ze gegeven heeft, waren een fijne aanvulling, ze weet lastige stof goed en helder uit te leggen, waardoor die AVG minder ingewikkeld leek als eerst gedacht. We zijn super blij met haar en in de toekomst maken we graag vaker gebruik van haar diensten.”
Sharon
Goede Website Bouwen
“Sharon heeft mij super geholpen met het opstellen van de privacyverklaring. Ondanks de drukte hier rondom was het snel en goed geregeld. De communicatie er om heen was heel fijn en duidelijk. Dankjewel Sharon!”
Iris
Iris Wuijster Fotografie
“Voor ons bedrijf wilden we graag een goede privacy verklaring laten opstellen. Nadat we goed en compleet onderwijs konden volgen bij Sharon doordat ze haar webinar gratis aanbood, waren we al een flink stuk meer op de hoogte van alle veranderingen die gaan plaatsvinden rondom de nieuwe wetgeving. Toch voelden we ons er meer comfortabel bij om het schrijven van de privacy verklaring uit handen te geven. Voor een super mooie prijs heeft Sharon vervolgens de privacyverklaring voor ons opgesteld. Het mailcontact dat daarvoor nodig was verliep als een trein en Sharon was steeds snel met het beantwoorden van onze vragen. Super!”
Anna
Ferdy & Anna Fotografie
Scroll naar top