Lady Lawyer AVG Privacyverklaring

Privacyverklaring

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) heeft per 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangen. Het doel van de AVG is het beschermen van persoonsgegevens.

De AVG geldt voor iedereen die persoonsgegevens bezit of verwerkt, en onder verwerken verstaan we ook al het inzien van persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn eigenlijk alle gegevens die herleidbaar zijn naar een natuurlijk persoon, zoals een naam en e-mail, maar ook een foto.

Iedere ondernemer krijgt zodoende te maken met de nieuwe rechten en plichten onder de AVG. Of je nu coach bent en werkt met cliëntendossiers, een webwinkel hebt waarbij je om überhaupt je bestelling te kunnen versturen adresgegevens nodig hebt of VA waarbij je zelfs in allerlei systemen van je opdrachtgever werkt en allerlei persoonsgegevens in kunt zien.

Maar ook in andere branches is de AVG voor jou van belang. Zodra jij namelijk een factuur stuurt, verwerk jij persoonsgegevens. Of heb je bijvoorbeeld een besloten Facebookgroep waarin jouw klanten zitten? Een nieuwsbrief met een aantal subscribers? Of maak je alleen al gebruik van Google Analytics? Dan heb jij te maken met de volgende veranderingen:

Iedere klant of websitebezoeker heeft een aantal rechten onder de AVG.
Zij mogen jou vragen om hun gegevens in te zien, te laten bewerken of zelfs te laten verwijderen (in hoeverre dit mogelijk is). Zij kunnen ook bezwaar maken tegen de verwerking en vragen om deze gegevens te verstrekken en over te brengen.

Daarnaast heb jij als ondernemer onder de AVG een informatieplicht, documentatieplicht en verantwoordingsplicht. Door deze plichten heb jij als ondernemer een aantal verplichte documenten nodig.

Om te beginnen dien jij op je website (of een andere makkelijke vindbare plek) een privacyverklaring op te nemen waarin jouw bezoekers onder andere kunnen vinden welke gegevens jij verwerkt, met welke doel je dit doet, welke juridische grondslag jij hiervoor hebt en hoe lang je deze gegevens zult bewaren. Lady Lawyer kan deze verklaring op maat voor jouw specifieke onderneming opstellen. Wij verzamelen aan de hand van een door ons opgestelde vragenlijst welke gegevens jij allemaal verwerkt waarbij we je op tientallen mogelijkheden wijzen en verwerken deze vervolgens in een begrijpelijke verklaring waarin alle juridische vereisten worden opgenomen en die daarnaast ook nog eens aan de vernieuwde vormvereisten voldoet. Zo kun jij binnen 30 dagen voldoen aan de informatieplicht met een op maat gemaakte privacyverklaring.

Daarnaast dien jij voor de Autoriteit Persoonsgegevens, de instantie die jou hoge boetes op kan leggen wanneer je niet aan de privacywetgeving voldoet, een verwerkingsregister bij te houden. Een verwerkingsregister kun je beschouwen als jouw persoonlijke administratie omtrent het verwerken van persoonsgegevens. Nu hoeft het verwerkingsregister niet aan veel vormvereisten te voldoen, maar dien je er dus wel een op te stellen en bij te houden.
Lady Lawyer heeft een model voor jouw ontworpen die je simpelweg in kunt vullen naar jouw verwerkingsactiviteit. Daarnaast hebben wij een speciale functie opgenomen waardoor je makkelijk kunt voldoen aan het recht op inzage van jouw klanten. 

Tot slot dien jij door de ketenverantwoordelijkheid die je hebt onder de AVG verwerkersovereenkomsten af te sluiten met alle derde partijen waarmee jij samenwerkt. Jij bent namelijk niet de enige die toegang heeft tot de door jou verzamelde gegevens. Die e-mailadressen bijvoorbeeld die je hebt verzameld voor je mailinglist? Die kan een programma als Mailchimp ook inzien. En de persoonsgegevens op door jou verzonden facturen? Die kan jouw boekhouder ook inzien. Deze derde partijen die inzage hebben in door jou verzamelde gegevens noemen we verwerkers. En deze verwerkers dienen dus naar jou (en jouw klanten) toe te verantwoorden hoe zij met de door jou verzamelde gegevens omgaan en hoe zij deze beveiligen.

Die verwerkersovereenkomsten kun jij opvragen bij de derde partijen via jouw account of door ze een simpel mailtje te sturen. Als jij zelf verwerker bent, dus bijvoorbeeld een hostingmaatschappij bezit, boekhouder of VA bent, dien jij zelf een verwerkersovereenkomst op te stellen en deze aan jouw opdrachtgevers te verstrekken.

Lady Lawyer kan jou met al deze benodigde documenten helpen om jouw onderneming zo snel mogelijk AVG-proof te maken. Zo kun jij niet alleen hoge boetes voorkomen, maar ook nog eens de privacy van jouw klanten optimaal beschermen.

  • Vanaf 25 mei 2018 verplicht voor iedere ondernemer
  • Ga volledig voorbereid de nieuwe wetgeving tegemoet
  • 175,00 excl BTW​

Wat zeggen mensen over Lady Lawyer?

“Sharon is echt een topper! Wij hebben een VOF met meerdere handelsnamen, hiervoor wilden we een aantal privacyverklaringen en verwerkersovereenkomsten laten opstellen door Sharon. Ze communiceert heel duidelijk, ze denkt goed met je mee en levert snel en goed werk. Ook de webinar(s) die ze gegeven heeft, waren een fijne aanvulling, ze weet lastige stof goed en helder uit te leggen, waardoor die AVG minder ingewikkeld leek als eerst gedacht. We zijn super blij met haar en in de toekomst maken we graag vaker gebruik van haar diensten.”
Sharon
Goede Website Bouwen
“Sharon heeft mij super geholpen met het opstellen van de privacyverklaring. Ondanks de drukte hier rondom was het snel en goed geregeld. De communicatie er om heen was heel fijn en duidelijk. Dankjewel Sharon!”
Iris
Iris Wuijster Fotografie
“Voor ons bedrijf wilden we graag een goede privacy verklaring laten opstellen. Nadat we goed en compleet onderwijs konden volgen bij Sharon doordat ze haar webinar gratis aanbood, waren we al een flink stuk meer op de hoogte van alle veranderingen die gaan plaatsvinden rondom de nieuwe wetgeving. Toch voelden we ons er meer comfortabel bij om het schrijven van de privacy verklaring uit handen te geven. Voor een super mooie prijs heeft Sharon vervolgens de privacyverklaring voor ons opgesteld. Het mailcontact dat daarvoor nodig was verliep als een trein en Sharon was steeds snel met het beantwoorden van onze vragen. Super!”
Anna
Ferdy & Anna Fotografie