Als eerste op de hoogte gehouden worden van de volgende editie in 2021? Schrijf je dan hieronder in op de wachtlijst.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

It's time to protect
your brand

In 12 weken alle legal aspecten van jouw business gecoverd met het Legal Identity traject

Vind jij het ook tijd om veilig en vol zekerheid te kunnen ondernemen, zodat die lastige klant jou geen bakken met geld gaat kosten?

Maar ben je het zat om Google en Facebookgroepen af te struinen naar de antwoorden op jouw juridische vragen?

Door de informatie overload op het wereldwijde web is het moeilijk om te weten waar je nu precies moet beginnen met het beschermen van jezelf, jouw bedrijf én je bankrekening.

 • Word jij ook zo moe van uitvogelen wat er nu allemaal in jouw algemene voorwaarden moet komen te staan en of je die ene nieuwsbrief nu wel of niet mag sturen waardoor je de juridische kant van jouw business steeds maar weer terug naar onder schuift op jouw to do list?
 • Weet jij niet waar je precies moet beginnen of wat nodig is om jezelf en jouw bedrijf te beschermen omdat iedereen wat anders zegt?
 • Moet jij ook elke keer even slikken wanneer je het woordje "privacyverklaring" hoort?
 • Ben jij het zat je onrustig te voelen in je bedrijf, omdat je weet dat één lastige klant je bakken met geld kan kosten, maar weet je gewoon niet welke afslag jij moet nemen in de juridische jungle?

Aangezien jij op deze pagina terecht bent gekomen, ben je alweer een stapje dichter bij de business van jouw dromen!

Veel ondernemers gaan pas met de legal aspecten aan de slag wanneer het te laat is, maar jij weet hoe belangrijk het is om jezelf en je bedrijf te beschermen. Jij wil er zeker van zijn dat niemand jouw legacy uiteen laat spatten.

...er viel echt een last van mijn schouders.

“Toen ik hoorde van de AVG raakte ik in paniek, het hield me zelfs even tegen om echt te beginnen met mijn bedrijf. Door de masterclass van Lady Lawyer viel er echt een last van mijn schouders. Sharon legt het erg goed uit, waardoor het ineens een stuk makkelijker bleek te zijn dat ik dacht.”

-RENATE

I got ya!

Natuurlijk kun je dit zelf blijven proberen. Kun je nog eindeloos door Google scrollen, eindeloos vragen stellen in Facebookgroepen in de hoop dat het juiste antwoord erbij zit, honderden webinars volgen en freebies downloaden.

Ik weet echter zeker dat jij over drie maanden dan nog steeds hoofdpijn krijgt van die ene klant die jou niet op tijd betaalt, de afspraken steeds opnieuw last minute wil verzetten, altijd maar meer verwacht dan jullie hebben afgesproken en er uiteindelijk met jouw content vandoor gaat.

Ik weet zeker dat jij je over drie maanden dan nog steeds afvraagt welke juridische documenten jij nodig hebt om jezelf, jouw bedrijf en je bankrekening te beschermen – of de documenten wellicht hebt geregeld, maar niet begrijpt wat daar in staat.

 • Ben je het zat om tijd te verspillen aan zelf uitzoeken wat jouw rechten zijn?
 • Blijf je maar te maken hebben met wanbetalers of mensen die jouw werk gebruiken zonder toestemming maar heb je geen idee welke stappen je hiertegen kunt ondernemen?
 • Kortom: kun jij je weg ook niet vinden in de juridische jungle en schuif je het fundament van jouw bedrijf daardoor steeds maar weer naar onder op jouw to do list?

Ik snap het!

Je investeringspotje is als ondernemer niet altijd even groot en juridische zaken zijn dan natuurlijk wel het laatste waar jij je geld aan wilt besteden. En dan al die tijd die je al hebt gestoken in research doen op internet. Je snapt er nog steeds geen bal van door al dat ingewikkelde taalgebruik en dan staat ook nog eens overal iets anders. Laat dan maar zitten!

Zo heb ik ook lange tijd over verschillende aspecten van mijn business gedacht. Al die honderd dingen die daarbij komen kijken, zo belangrijk zal het toch niet zijn? Ook ik wilde me eerst gewoon focussen op dat waar ik goed in was en dan kwamen die andere dingen later wel.

Maar later kan te laat zijn!

En daarom heb ik het zo makkelijk mogelijk voor jou proberen te maken om nu écht eens met dit puntje op jouw to do list aan de slag te gaan. Ik heb alles waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt in één programma verwerkt.  Een programma met alle antwoorden waar jij naar op zoek was én antwoorden op vragen waarvan je nog niet wist dat je ze had.

Allemaal op één plek!

april 2021

Ik sta 12 weken lang tot jouw beschikking om jou alle kennis en tools te geven om veilig te kunnen ondernemen.

Jij hebt een keuze.

Wil jij je druk blijven maken en wachten op die ene fout waardoor je alles kwijt kunt raken waar je zo hard voor hebt gewerkt? Wil je aan blijven rommelen, Google af blijven struinen naar antwoorden op jouw vragen om over drie maanden nog steeds in dezelfde situatie te zitten? Of besluit jij te investeren in jouw Legal Identity, met een programma waar alles op één plek samen komt?

Have we met?

Ik ben Sharon.

Al jarenlang loop ik tegen het probleem aan dat ondernemers veel te laat hulp van een jurist inschakelen. Keer op keer zie ik ondernemers die in een conflict zijn beland zonder juridische basis om op terug te vallen. Of met basis, maar dan zo-een die van internet is geplukt, tig jaar oud is en totaal niet aansluit bij hun aanbod en werkwijze. 

Veel te vaak kom ik ondernemers tegen die niet op de hoogte zijn van hun rechten en plichten en elke keer weer komen dezelfde redenen naar voren: een gebrek aan kennis of tijd. En dat stoffige imago van juristen en moeilijke taalgebruik in de wet helpen natuurlijk ook niet.

Het is dan ook mijn persoonlijke missie om hier met Lady Lawyer verandering in te brengen. Om het onbegrijpelijke begrijpelijk te maken en het formele informeel.

Ik wil niet dat jij je alleen met juridische documenten bezig gaat houden omdat het een moetje is. Ik wil dat je het als cadeautje ziet om veilig te ondernemen. Ik wil dat jij weet wat je rechten zijn, dat die goed zijn vertaald in jouw documenten en je precies weet welke stappen jij kunt nemen als dat nodig is. Ik wil niet alleen dat jij de juiste documenten hebt, maar ze ook begrijpt en weet hoe je ze toe kunt passen.

"Sharon doorbreekt heel het imago dat wij vaak van juristen en de wet hebben."
- NIKKI

Ik heb eerder gewerkt met o.a.

Om jou van begin tot eind door deze juridische jungle te begeleiden heb ik al mijn kennis, producten en antwoorden in één programma gebundeld

Legal Identity

Let's protect your brand

Met het Legal Identity traject coveren wij in 12 weken alle legal aspecten van jouw business.

"Het geeft ontzettend veel rust in mijn hoofd dat zowel mijn klanten als ikzelf nu optimaal beschermd zijn. Ik voel me nu veel zelfverzekerder in mijn bedrijf!"
- ISIS

Aan het einde van dit traject heb jij

… niet alleen jouw juridische fundament staan met documenten die volledig op jouw bedrijf aansluiten, je begrijpt ook precies wat hier in staat, wat jouw rechten zijn en welke stappen je kunt nemen in eventuele conflicten. En het mooie is dat je dit niet alleen hoeft te doen!

Documenten op maat

Het hebben van de juiste documenten vormt het fundament van jouw onderneming. Samen met mij ga je aan de slag met jouw algemene voorwaarden, privacyverklaring en cookiestatement. Jij hebt aan het einde van dit traject de drie belangrijkste juridische documenten die volledig aansluiten bij jouw aanbod en werkwijze.

Antwoorden

Jij hoeft het internet niet langer af te struinen naar antwoorden op jouw juridische vragen. Niet alleen geef ik je 12 weken lang alle antwoorden op de vragen die jij hebt, maar je krijgt ook nog eens antwoord op de vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had.

community

Ik ben niet de enige die jou gaat helpen. Je komt in een groep van maximaal 8 ondernemers terecht die in dezelfde fase zitten als jij. Naast de legal aspecten kun jij in de mastermind sessies ook de andere struggles en successen uit jouw business delen én krijg jij je eigen accountability partner.

Veilig ondernemen

Aan het einde van dit traject beschik jij over alle kennis voor een legally legit business. Het Legal Identity programma support jou om vol vertrouwen die vrijheid te creëren die het ondernemerschap jou op kan leveren, zonder bang te zijn voor die ene misstap die dat allemaal teniet kan doen. Voorkomen is beter dan genezen. We gaan dan ook uitgebreid in op onderwerpen als wanbetalers en auteursrecht.

Conflicthantering

Mocht je toch in dat ene conflict terecht komen, sta jij met je documenten en kennis al een stuk sterker. Maar gelijk hebben is helaas niet altijd meteen gelijk krijgen. Ik geef je dan ook niet alleen de benodigde basis, we gaan ook nog een stuk dieper. Na deze 12 weken weet jij precies welke stappen jij kunt nemen in een conflict. Daarnaast leer jij hoe je met de tegenpartij kunt onderhandelen om tot de ideale oplossing te komen

3 jaar service

Zoals jij als persoon kan groeien, kan jouw onderneming dat ook. Het is dan ook niet raar om zo nu en dan wat wijzigingen door te voeren in jouw bedrijf. Om er zeker van te zijn dat jouw documenten dan ook nog volledig bij jouw business aansluiten kun jij drie jaar lang kosteloos wijzigingen aan laten brengen.

Met het Legal Identity traject krijg jij:

0
Documenten op maat
0
Masterclasses
0
Groepscalls
0
1 op 1 calls met Sharon
0
Live Q&A's
0
jaar service

Inhoud cursus

Legal Identity

Let's protect your brand

Start april 2021

 • Groepscall (Mastermind)
 • Kennismaking groep & introductie Legal Identity 
 • Accountability partner
 • Masterclass algemene voorwaarden
 • Wat is belangrijk voor jóuw bedrijf?
 • Aan de slag met jouw algemene voorwaarden
 • Masterclass annulering en overmacht
 • Masterclass wanbetalers
 • Individuele calls met Sharon 
 • De nieuwe kennis verwerken in jouw algemene voorwaarden
 • Individuele calls met Sharon – afronden algemene voorwaarden
 • Groepscall (Mastermind)
 • Quiz
 • Masterclass AVG & Privacy
 • Aan de slag met jouw privacyverklaring
 • Verrassing
 • Individuele calls met Sharon
 • Aan de slag met jouw privacyverklaring
 • Afronden privacyverklaring
 • Masterclass e-mailmarketing volgens de wet
 • Verrassing
 • Masterclass cookies
 • Aan de slag met jouw cookiestatement
 • Afronden cookiestatement
 • Groepscall (Mastermind)
 • Quiz
 • Live Q&A met Sharon
 • Masterclass auteursrecht
 • Hoe, waar, wanneer? Alles over het beschikbaar stellen van jouw juridische documenten
 • Masterclass onderhandelen in conflicten
 • Verrassing
 • Live Q&A met Sharon
 • Celebrations & Achievements
 • What’s next: 3 jaar service
Sharon maakt juridische stof voor een ondernemer lekker luchtig en praktisch.

“Super duidelijk en helder is het eerste wat in me opkomt als ik aan de masterclasses van Sharon denk. Ze maakt juridische stof voor een ondernemer lekker luchtig en praktisch. En wat een powervrouw is ze! Je voelt haar energie en gedrevenheid van begin tot eind. Sharon weet waar ze over praat en maakt dit gedeelte voor de ondernemer weer leuk.”

- KRISTI

Schrijf je nu in voor

Legal Identity

Let's protect your brand

april 2021

en nog veel meer...!
 • Mastermind met like-minded ondernemers
 • Accountability partner
 • Algemene voorwaarden, privacyverklaring & cookiestatement op maat
 • Masterclasses over annulering en overmacht, wanbetalers, e-mailmarketing binnen de wettelijke kaders & auteursrecht
 • 1 op 1 calls
 • Live Q&A's en de mogelijkheid om tussendoor vragen te stellen
 • Bonus: onderhandelen in conflicten
 • 3 jaar verzekerd van up to date documenten

In 1 keer?

€ 1199,-

excl. btw

Liever in termijnen?

€ 200,-

per maand - 6 keer

*14 dagen niet goed, geld terug garantie​

Deze juridische onderwerpen
komen uitgebreid aan bod in het traject

Algemene voorwaarden

We beginnen met dé tool om veilig te ondernemen: de spelregels van jouw bedrijf. 

 • Wat zijn algemene voorwaarden en waarom zijn ze zo belangrijk?
 • In hoeverre passen jouw wensen binnen de kaders van de wet en hoe kun jij het beste tegen de risico’s in jouw bedrijf indekken?

Aan het einde van deze module heb jij jouw eigen spelregels en weet je ook nog eens precies hoe je deze toe kunt passen. Want het hebben van goede algemene voorwaarden is één ding, begrijpen wat er in staat en ze kunnen toepassen is minstens zo belangrijk.

AVG & Privacy

We hebben privacy – gelukkig – steeds hoger in het vaandel staan. Ook in jouw onderneming zijn er een heleboel dingen waar jij vanuit de AVG rekening mee moet houden. Zo mag jij niet zomaar naar gegevens van jouw (potentiële) klanten vragen en deze al helemaal niet oneindig bewaren. Ook is het hebben van een privacyverklaring voor iedere ondernemer (ja ook voor jou) verplicht. 

 • Ik leg je niet alleen de wet uit op zo’n manier dat het eindelijk allemaal sense maakt, maar ook snap jij straks elk onderdeel uit die privacyverklaring.
 • Jij voldoet straks volledig aan de AVG en hoeft je dus geen zorgen meer te maken om hoge boetes of de veiligheid van de gegevens van jouw klanten.

Cookies

Nee, cookies zijn echt niet alleen belangrijk voor de technische aspecten van je bedrijf. Want met het gebruik van bepaalde cookies is het gebruik van een cookiebanner (je weet wel, zo’n vervelende pop-up met dat je even ergens op akkoord moet klikken) en cookiestatement verplicht.

 • Ik ga jou uitleggen waarvoor die pop-up nodig is, welk soort cookies er zijn en wat dit voor juridische gevolgen heeft.
 • Die informatie verwerken we vervolgens in jouw eigen cookiestatement.

Overmacht & annulering

Met de Corona pandemie is het weer pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk het is goede afspraken te maken omtrent overmacht en annulering.

 • Want wanneer is er echt sprake van overmacht en wat heeft dat voor gevolgen voor jouw betaling?
 • Wanneer kun je de overeenkomst in stand houden door deze te verzetten en wanneer heeft jouw klant de wettelijke mogelijkheid jouw werkzaamheden te annuleren?

Na deze masterclass heb jij het allemaal duidelijk op een rijtje.

Wanbetalers

Over betaling gesproken… het is natuurlijk ook heel vervelend als je die niet krijgt van jouw klant wanneer jij jouw deel van de overeenkomst netjes hebt uitgevoerd. 

 • We kijken eerst hoe je wanbetalers al vroeg in het proces kunt voorkomen en signaleren.
 • We doorlopen vervolgens een stappenplan zodat jij een wanbetaler op de juiste manier aan kunt pakken mocht dat nodig zijn.

E-mailmarketing

Je hoort het elke marketeer geheid zeggen: money is in the list. Die lijst met abonnees op jouw nieuwsbrief wordt alleen niet altijd AVG-proof opgebouwd en onderhouden. Niet alleen riskeer je daarmee hoge boetes, ook trek je de verkeerde lezers aan.

 • In deze module leg ik jou uit hoe jij jouw nieuwsbrief-lijst AVG proof op kunt bouwen en op een veilige manier jouw omzet kunt vergroten.

Want marketing en de wet gaan heus wel samen, anders was jij nooit op deze pagina terecht gekomen.

Auteursrecht & Copyright

Jouw foto’s gepubliceerd zonder toestemming of naamsvermelding, een deelnemer die een week na het volgen van jouw workshop een soortgelijke workshop geeft of de inhoud van jouw online cursus die ook wordt gedeeld met mensen die jou hier niet voor hebben betaald. Het creatieve proces in jouw werk is heilig en we willen natuurlijk niet dat iemand daar zomaar mee vandoor gaat. 

 • In deze module leg ik jou alles uit over jouw auteursrecht, welke rechten uit jouw werk voortvloeien en hoe jij je werk optimaal kunt beschermen.

Onderhandelen in conflicten

Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Mocht jij ondanks je sterke basis in een conflict terecht komen (people will be people) kun jij met de stappen uit deze module met de tegenpartij onderhandelen om tot de ideale oplossing te komen.

Deze onderhandelingsskills komen ook zonder conflict van pas overigens ;).

En meer...

Vrijwel alle conflictsituaties die ik de afgelopen jaren voorbij heb zien komen, kunnen we scharen onder een van de voorgaande modules. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij toch met een ander probleem worstelt. Er is volop kans om samen met mij, en jouw mede-deelnemers, te sparren en naar een oplossing te zoeken. En daarnaast heb ik natuurlijk wat verrassingen in petto.

Alle antwoorden op vragen waarvan je
niet eens wist dat je ze had - op één plek

Legal Identity

Let's protect your brand

april 2021

Voor dit traject worden slechts 8 ondernemers geselecteerd en VOL = VOL.

Wil jij deze kans niet missen en jouw Legal Identity voor kerst hebben staan zodat jij in 2021 veilig en zorgeloos kunt ondernemen?

Schrijf je dan nu vrijblijvend in op de wachtlijst, zodat jij als eerste een van die 8 exclusieve plekjes kunt bemachtigen

"Sharon weet ingewikkelde zaken uit te leggen in Jip en Janneke taal. Doordat niet alle stof in 1 keer wordt vrijgegeven blijft het ook behapbaar. Op al mijn vragen kreeg ik een uitgebreid antwoord terug. Nu ik weet wat wel en niet mag kan ik met een gerust hart ondernemen"
- Linda

Je vraagt ​​je misschien af​​...

De inhoud van dit programma is zorgvuldig samengesteld door iemand die dagelijks de legal issues voorbij ziet komen van ondernemers zonder goed fundament. De meeste juridische diensten en producten zorgen echter alleen voor het hebben van de benodigde documenten en gaan niet verder dan dat.  Hierdoor worden documenten verkeerd gebruikt, ontstaan er nog steeds een hoop conflicten en blijven ondernemers met talloze vragen zitten. Je moet die juridische jungle dan alsnog op eigen kracht zien te doorstaan. En hoe weet je nou welke route je moet nemen in die jungle als er zoveel keuzes zijn? Dit is het eerste programma waarbij je aan de hand van persoonlijke begeleiding en een community met jouw complete Legal Identity aan de slag gaat. In dit traject krijg je alles in één, op één plek! Dat scheelt je naast oneindig zoekwerk ook nog eens ontzettend veel keuzestress.

Heb jij je documenten niet van een collega of internet gekopieerd, weet je precies wat erin staat, dat alles wat erin staat wettelijk is toegestaan en welke stappen je kunt ondernemen wanneer je toch in een conflict bent beland? Voel jij je 100% veilig als ondernemer? Waarom ben je dan helemaal tot dit punt gekomen? ;).

Heb jij je documenten zelf opgesteld, maar ben je niet helemaal zeker of die jou wel volledig dekken, hoe je ze nu eigenlijk in moet zetten en zit je nog met tientallen andere juridische vragen? Dan zou ik dit traject zeker overwegen. De livesessies, masterclasses en calls zorgen voor véél meer dan enkel het hebben van algemene voorwaarden en zijn een echte aanvulling op jouw juridische fundament.

Ja! Sterker nog, je ontvangt dan 10% “starterskorting”. Het is echter wel belangrijk dat jij al een duidelijk beeld hebt van wat je wilt gaan doen in jouw onderneming, omdat wij jouw documenten anders niet op jouw (toekomstige) bedrijf af kunnen stemmen. Hoewel ik help waar nodig, advies kan geven over bepaalde onderdelen en volledig met je meedenk, blijft het jóuw business en ben jij dus de enige die jouw wensen kan bepalen.

Ja, juist dan ook! Want als jij je business omgooit, dienen de legal aspecten ook aangepast te worden. Hoe fijn is het als we daar samen mee aan de slag kunnen en jij jouw “nieuwe” bedrijf vanaf de start kunt beschermen? Daarnaast zit het service-abonnement inbegrepen in het traject, waardoor jij tot 3 jaar na het einde van het traject jouw documenten nog bij kunt laten schaven en gegarandeerd bent van up to date documenten.

Ik snap dat het als een overload aan informatie klinkt. Echter heb ik het programma juist zo samengesteld dat je iedere week een gezonde en behapbare hoeveelheid krijgt en we toch alle belangrijke aspecten kunnen doorlopen. Dit zorgt in mijn ervaring voor de beste resultaten. Er komt juridisch gezien nou eenmaal flink wat kijken bij het ondernemen. Is het dan niet juist fijn dat je al die kennis en tools na 12 weken tot je beschikking hebt? Zo hoef je niet oneindig te blijven zoeken op allerlei verschillende plekken. Ik vraag inderdaad 12 weken lang commitment, maar dan ben jij daarna ook wel 100% klaar om veilig te ondernemen.

De masterclasses worden iedere maandag vrijgegeven, zodat jij zelf kunt kijken wanneer het jou die betreffende week uit komt om met de informatie aan de slag te gaan. We doen dit samen, stap voor stap. Ik en jouw mede-deelnemers zijn jouw stok achter de deur, zodat jij jouw Legal Identity eindelijk van je to do list af kunt vinken.

Omdat we dit programma samen gaan volbrengen, starten alle deelnemers tegelijk. Ik kan niet garanderen dat het programma in de toekomst nogmaals in deze vorm wordt aangeboden. Het programma vergt van zowel jou als mij een commitment en alle deelnemers krijgen persoonlijke begeleiding. Er worden dan ook slechts acht deelnemers voor deze editie geselecteerd.

Eventuele volgende edities zullen tegen een hoger tarief worden aangeboden. Is het toch de investering waar je over twijfelt? Ik ga graag met je in gesprek om te kijken hoe ik jou eventueel kan helpen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Ik ga graag met jou in gesprek om je vragen te bespreken en te kijken of dit programma een goede match is voor jou.

"Het was voor mij al snel duidelijk toen ik met Sharon ging samenwerken: wat zij me heeft geleerd had ik nooit zelf kunnen bedenken. Het voelde als een klein cadeautje!" ​
- DANIQUE

Met het Legal Identity traject krijg jij:

0
Documenten op maat
0
Masterclasses
0
Groepscalls
0
1 op 1 calls met Sharon
0
Live Q&A's
0
jaar service

Legal Identity

Let's protect your brand

en nog veel meer...!
 • Mastermind met like-minded ondernemers
 • Accountability partner
 • Algemene voorwaarden, privacyverklaring & cookiestatement op maat
 • Masterclasses over annulering en overmacht, wanbetalers, e-mailmarketing binnen de wettelijke kaders & auteursrecht
 • 1 op 1 calls
 • Live Q&A's en de mogelijkheid om tussendoor vragen te stellen
 • Bonus: onderhandelen in conflicten
 • 3 jaar verzekerd van up to date documenten

In 1 keer?

€ 1199,-

excl. btw

Liever in termijnen?

€ 200,-

per maand - 6 keer

*14 dagen niet goed, geld terug garantie​

Are you ready to learn, know, understand & grow?

Let's protect your brand

Volgende ronde is in april 2021.
Schrijf je in op de wachtlijst.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Scroll naar top