OVER LADY LAWYER

SHARON DE ROOIJ

De Lady achter Lady Lawyer is Sharon (1990). Niet alleen (die reizende) jurist, maar ook lijstjemeisje en storiesfanaat. Al op jonge leeftijd wist zij dat ze rechten wilde studeren. Enerzijds om de cliché redenen zoals het willen helpen van mensen met een zo goed en rechtvaardig mogelijke oplossing, anderzijds simpelweg door het zien van de film Legally Blonde. 

In 2013 heeft zij haar master Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit van Tilburg – haar geboorteplaats, waar ze zo’n 23 jaar heeft doorgebracht. Daarna vertrok ze naar boven de rivieren. Hoewel haar droom altijd is geweest om in Amsterdam te wonen, kwam ze via Hilversum in China terecht.

Het idee van Lady Lawyer is pas ontstaan toen zij vanuit China weer naar Nederland kwam. Hoewel zij direct terug in loondienst kon als jurist bij haar oude werkgever, was zij na alle mindsetveranderingen die het expatleven met zich had meegebracht, ook toe aan een verandering in haar carrière. Juridische documenten opstellen deed ze altijd al, maar nu kon ze dat ineens op haar eigen manier, vanuit haar eigen visie, met haar eigen klanten en vanaf haar eigen plek. Een plek die iedere maand anders is. Ergens anders op de wereld als digital nomad.

"Het formele informeel maken en
het onbegrijpelijke begrijpelijk"

Wat kunnen wij doen voor jou

  • "Juridisch gedoe is zó ingewikkeld! Ik heb geen zin om me daarin te verdiepen".
  • "En het uitbesteden is zó duur! Ik kan nu echt niet zoveel investeren".
  • "Sowieso krijg ik dan echt documenten met allemaal van die moeilijke woorden erin en dan weet ik nog niet wat ik ermee moet."
  • "Hoe moet ik sowieso weten welke documenten ík nodig heb dan? Heb daar toch niet voor gestudeerd!"
  • "Misschien heb ik eigenlijk sowieso wel niks nodig. Ik bedoel: ik verwerk helemaal niet van die persoonsgegevens en heb ook nog nooit een conflict gehad".
  • "En zelfs al zou ik wel aan die AVG-dinges moeten doen. Als zelfs grote instanties het fout doen, hoef ik me daar toch niet druk om te maken? Ik krijg als kleine ondernemer heus niet zo'n boete".

De kans is heel groot dat jij je in één (of meerdere) van deze statements herkent. En dat vinden wij helemaal niet zo gek. Zonder de juiste kennis lijkt het ook allemaal heel ingewikkeld, er zijn juristen die inderdaad met zoveel mogelijk fancy vaktaal willen gooien en die dan ook nog eens met een tarief van zo’n 250 euro per uur werken. En dan al die tegenstrijdige nieuwsberichten over de AVG.. We snappen je helemaal!

En toch ben jij op deze website terecht gekomen, wat betekent dat jij de eerste stap naar een juridisch fundament hebt gezet!

Wil jij veilig ondernemen?

Ondanks dat juridische zaken allemaal een ver van je bed show kunnen lijken, is het ontzettend belangrijk daar wel bij stil te staan.

Facturen die te laat, of nog erger: helemaal niet, worden betaald. Jouw werk dat wordt gekopieerd of wordt gebruikt zonder toestemming. Een deelnemer die halverwege jouw online traject ineens wil stoppen. Het zijn allemaal risico’s die nu eenmaal bij het ondernemen komen kijken.

Risico’s die jij voor kunt zijn met een sterk juridisch fundament. Een fundament die je ook niet zomaar van jouw collega over kunt nemen, want Lady Lawyer is ervan overtuigd dat juridisch werk maatwerk is. Iedere ondernemer is uniek en wij zullen jou dan ook als zodanig behandelen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, waardoor voor iedere ondernemer andere zaken van belang zijn. Wij geloven dan ook niet in standaard juridische documenten of online generators. Lady Lawyer stemt haar diensten daarom precies af op de behoeften en wensen van jouw onderneming.

Jouw wensen in voor jou benodigde documenten

Die wensen krijgt Lady Lawyer boven tafel door jou een aantal vragen te laten beantwoorden, waarbij wij de juridische kaders aangegeven over wat wel en niet mogelijk is. Want helaas kunnen jouw wensen niet onbeperkt worden opgenomen: jij dient je nog steeds altijd aan de wet te houden. En die wet leggen wij jou dus zo laagdrempelig mogelijk uit. De kennis en expertise komt vanuit Lady Lawyer en de wensen komen vanuit jou! Het motto van Lady Lawyer is om het formele informeel te maken en het onbegrijpelijke begrijpelijk. In duidelijke taal zullen wij ervoor zorgen dat jij niet alleen je waterdichte juridische documenten kunt laten zien aan jouw (potentiële) klanten, maar je zelf ook begrijpt wat je daarmee nu eigenlijk tegen je klanten zegt. Want hoewel het hebben van de juiste documenten ontzettend belangrijk is, heb je hier niet zo heel veel aan wanneer jij zelf niet goed weet wat hier nu eigenlijk in staat. Na het opstellen van jouw documenten krijg jij dan ook een periode de kans om al jouw vragen over jouw documenten aan ons te stellen.

Maar hoe weet ik welke documenten ik nodig heb?

Ook wanneer jij nog niet zeker weet of jij het opstellen van jouw documenten wilt uitbesteden, hebben wij de basis zo duidelijk mogelijk voor jou proberen uit te leggen. Zo kun je hier enkele gratis tools en artikelen met informatie vinden, waarna jij precies weet welke documenten jij voor jouw onderneming nodig kunt hebben en waarom en tot slot kun jij hier uitgebreide informatie vinden voor wanneer jij je documenten liever zelf maakt.

Over al deze informatie omtrent een juridisch fundament geven wij ook workshops en masterclasses. Ben jij betrokken bij een groep ondernemers die hier graag hands on over leert? Dan kun jij Lady Lawyer ook als spreker inhuren

Zekerheid

Heb jij alle informatie doorgelezen, maar besteed jij je tijd toch liever aan dat waar je goed in bent en ben je bereid eenmalig te investeren in voor jouw onderneming op maat opgestelde documenten, zodat je zeker weet dat alles daarna goed is geregeld en je je daar in ieder geval niet meer druk om hoeft te maken?

Werkwijze

Dan kun jij een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Na acceptatie van de offerte vindt een aanbetaling plaats. Jij ontvangt op basis van de informatie die jij hebt aangeleverd in het offerte aanvraagformulier vragenlijsten waardoor wij jouw input en wensen naar boven krijgen. Deze input zetten wij binnen 30 dagen om in juridische documenten in begrijpelijke taal (jouw opdracht kan tegen een meerprijs met spoed worden behandeld). Na het ontvangen van de conceptdocumenten kun jij binnen 10 dagen kosteloos revisies door laten voeren en eventuele vragen beantwoord krijgen. Hierna ontvang jij de eindversie in word format, zodat jij jouw juridische fundament tot slot in jouw eigen vormgeving kunt gieten.

 

Op een informele manier het formele mogelijk maken

Onze gehele communicatie is op ons motto aangepast. In plaats van tijdrovende gesprekken op kantoor, zal het proces volledig online plaatsvinden. Onder andere door deze manier van werken, kan Lady Lawyer haar kosten laag houden, wat jij weer terug ziet in onze tarieven. Want ook dat vinden wij belangrijk: iedereen de mogelijkheden geven met correcte juridische documenten te werken en de drempel naar die zekerheid verlagen.

Jouw juridische fundament opgesteld in begrijpelijke taal tegen een toegankelijk tarief, dat is wat wij voor je kunnen regelen.

Team Lady Lawyer

Founder

Sharon

Founder Lady Lawyer

helpt ondernemers met het opstellen van hun juridische fundament. Gespecialiseerd in algemene voorwaarden, privacy-verklaringen en cookie-statements, maar houdt zich ook breder bezig in het ondernemings- en consumentenrecht. 

Is digital nomad by accident en werkt daardoor met de wereld aan haar voeten. Is verder verslaafd aan kaas en alles met karamel-zeezout, een Instagram stories addict en d/t-taalnazi.

ik kan het niet zonder mijn team!

Arbeidsrecht

Deborah

Samenwerkingsparner: Kempers Legal

helpt ondernemers en werknemers op het gebied van arbeidsrecht. Gespecialiseerd in het opstellen van arbeidsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht onder de Wet DBA en probeert juridische conflicten binnen een arbeidsrelatie te voorkomen of op te lossen.

Is het ondernemerschap ingerold, paardenmeisje en houdt van dieren. Ze is zelden te zien zonder panterprint.

Intellectueel Eigendom

Anne-Fleur

Intellectueel eigendomsrecht

helpt ondernemers binnen het intellectueel eigendomsrecht en is tevens docent bij de opleiding HBO-Rechten. Haar expertise ligt bij merken, handelsnamen en reclame.

Houdt van powerlifting, maar ook van een drankje, kaasje en chocolaatje. Is daarnaast vaak bezig met de eeuwige klussen in haar jaren ’30 huis.

Content creators

Ruben

CONTENT CREATOR

Schrijft artikelen over de financiële en juridische overlap bij ondernemers. Heeft een voorliefde voor alle rechtsgebieden.

Is een gemotiveerde student en Netflix expert. Heeft daarnaast een obsessieve verhouding met muziek.

CONTENT CREATORS

Selene

content creator

Schrijft artikelen over ondernemingsrecht, waar haar interesse voornamelijk ligt.

Is een controlfreak en houdt van sporten, maar ook van een feestje.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke documenten ik nodig heb?

Dit hangt af van jouw onderneming, branche, de producten en diensten die jij aanbiedt en met wie jij samenwerkt. Kijk hier voor een overzicht.

Zijn algemene voorwaarden verplicht om te hebben?

Wettelijk gezien niet. Toch raad ik iedereen aan om met algemene voorwaarden te werken, omdat dit de spelregels van jouw onderneming zijn. Je kunt met algemene voorwaarden conflicten voor zijn en je bespaart een hoop tijd doordat je niet met iedere opdrachtgever opnieuw hoeft te onderhandelen over zaken die voor jouw onderneming van belang zijn.

Ik sla geen persoonsgegevens op, heb ik dan toch een privacyverklaring nodig?

Ja. Een privacyverklaring is verplicht voor iedereen die gegevens verwerkt en onder gegevens verstaan we ook al het enkel kunnen inzien van gegevens. Ook wanneer jij een contactformulier op je website hebt, social media buttons onder je blog hebt staan, gebruik maakt van Google Analytics of (de leukste!) wel eens een factuur verstuurt, verwerk jij persoonsgegevens en heb jij dus een privacyverklaring nodig.

In welke taal moet ik mijn documenten opstellen?

Er bestaat nog geen wettelijk taalvereiste, maar jouw klanten moeten jouw juridische documenten natuurlijk wel kunnen begrijpen. Wanneer jij voornamelijk met een buitenlandse afzetmarkt werkt, doe je er verstandig aan jouw documenten in het Engels te (laten) vertalen.

Moet ik mijn algemene voorwaarden nu wel of niet op mijn website zetten?

In principe niet. Het belangrijkste is dat jij ze actief ter hand stelt en de makkelijkste manier om dat te doen is ze als bijlage met je offerte mee te sturen. In dit artikel lees jij over de belangrijkste documenten hoe en wanneer jij deze op de juiste wijze beschikbaar stelt.

Wat kan ik doen wanneer mijn klant niet betaalt?

Er zijn een paar stappen die jij kunt of moet doorlopen om jouw factuur alsnog te kunnen innen. Al deze stappen kun jij terugvinden in deze gratis te downloaden whitepaper.

Kunnen we anders even bellen of persoonlijk kennis maken?

Helaas, Lady Lawyer werkt volledig digitaal. Dit is niet alleen omdat wij vrij vaak vanuit het buitenland werken, maar ook om onze kosten toegankelijk te kunnen houden. Maar wees gerust: wij beantwoorden alle vragen die je hebt graag via de mail en streven er dan ook naar die binnen 48 uur te beantwoorden.

Ik heb een andere vraag. Moet ik je daarvoor dan mailen?

Je kunt je vraag het beste in onze Facebook groep “ In je Recht” stellen. Er is daar altijd wel iemand (van ons team) aanwezig die jouw vraag kan beantwoorden. Is het geen korte vraag waar jij mee zit, maar een conflict dat je liever prive houdt? Dan kun je ons uiteraard een e-mail sturen via legal@ladylawyer.nl.

upcoming

workshops

Geen activiteiten. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ook te boeken voor

presentaties

Ben jij betrokken bij een groep ondernemers of rechtenstudenten en op zoek naar een spreker? Wij komen graag bij jou langs! Bekijk hier alle vorige publicaties & samenwerkingen.

the lady achter lady lawyer

5 leuke feitjes over mij

Lady Lawyer Website high res004
Lady Lawyer Website high res004

1

Ik ben digital nomad by accident. Hoewel het nooit echt mijn droom is geweest om vanuit het buitenland te werken, en het uit pure noodzaak is ontstaan, zou ik nu niet anders meer willen dan werken met de wereld aan mijn voeten.

Muziek speelt een erg belangrijke rol in mijn leven. Hoewel ik me moeilijk op mijn werk kan concentreren wanneer er mensen om me heen aan het praten zijn, kan ik juist absoluut niet zonder muziek werken.

2

3

Ik heb anderhalf jaar in China gewoond. Ook niet iets wat ooit op mijn lijstje heeft gestaan, maar wel de periode die alles heeft veranderd. Lang verhaal kort is na de terugkomst uit China het idee voor Lady Lawyer ontstaan.

Je kunt me wakker maken, nee grapje, je mag me niet wakker maken…maar ik ben verslaafd aan kaas en alles met karamel zeezout.

4

5

Als ik niet aan het werk ben, geen toerist uithang en niet aan een kaasplankje en wijntje met vriendinnen zit, ben ik waarschijnlijk Netflix aan het kijken.

Nieuwsbrief

Scroll naar top