OVER LADY LAWYER

SHARON DE ROOIJ - LLM

Jurist

‘Ik kan je niet beloven dat ik volgende week vanuit Nederland werk.’

Als voormalig 9-tot-5-meisje vind ik het best hilarisch dat dit soort zinnen uit mijn mond komen, maar zou jij nog één dag willen werken vanaf een stoffig bureau als de wereld je kantoor kan zijn?

We spoelen even terug naar vijf jaar geleden, naar de dag waarop mijn toenmalige vriend me tussen neus en lippen door meldde dat hij een baan had gekregen in China. Of ik mee wilde? Het scheelde niet veel of ik had hem recht in zijn gezicht uitgelachen, want ik had mijn leven helemaal voor elkaar. Goede baan, een auto van de zaak en een fijn huisje. Je snapt dat verhuizen naar Azië niet bepaald in mijn vijfjarenplan stond.

Twee weken later zwierf zijn stem nog steeds in mijn hoofd rond. Bloedirritant, maar eerlijk is eerlijk: als ik hier écht gelukkig zou zijn, had ik er niet meer over nagedacht. Mijn omgeving – inclusief ikzelf – verklaarde me voor gek, maar ik ging.

Veel mensen reizen naar het einde van de wereld om zichzelf te vinden,
maar ik wist niet dat ik mezelf überhaupt zocht.

Voor ik het wist werd een half jaar China plots anderhalf jaar waarin ik mezelf ontdekte als ondernemer. En daarnaast was die dim sum ook niet verkeerd.

Eenmaal terug in Nederland zat ik al snel weer op mijn oude vertrouwde werkplek, maar ik voelde me mijlenver verwijderd van mijn oude zelf. Lang verhaal kort: uit het raam staren en niets doen maakte me gillend gek. Dus, welgeteld één maand na aankomst haalde ik mijn bureau leeg en vertrok. De zon achterna, bestemming onbekend, met tanlines van mijn laptop op mijn benen en mijn voeten in het zand.

Ik reisde licht en nam slechts twee dingen met me mee. Het besef dat de enige automatische piloot die ik wil zich in een vliegtuig bevindt en een honger naar meer vrijheid. Niet alleen in mijn leven, maar ook in dat van jou.

Voor mij staat vrijheid gelijk aan je eigen regels bepalen, waarbij de wet jouw ticket naar vrij én veilig ondernemen is. Het begin kan doodeng zijn, maar als dat ticket eenmaal geboekt is, ligt de wereld aan je voeten. Want je regels zijn je reisverzekering, je vangnet en de rots waar je met plezier vanaf mag duiken. Ze zijn net zo essentieel voor je onderneming als Manchego-kaas noodzakelijk is bij een goed glas Sauvignon Blanc. Het zorgt ervoor dat je niet panisch achteromkijkt als je door de rimboe loopt omdat je bang bent dat je achtervolgd wordt door een stel tijgers, want je weet dat je kan vertrouwen op de gids die je de weg wijst.

Zo wil ik de gids zijn voor het juridische fundament in jouw ondernemersreis. Niet zo’n afzetter die een groep naïeve toeristen langs goedkope kraampjes loodst met een genânte regenboogparaplu onder de arm. Bij mij geen dure en drukbezochte bezienswaardigheden die iedereen al heeft gezien, maar de unieke verborgen plekjes waar je altijd al van droomde, zodat je geniet van dat schitterende uitzicht achter de waterval bij zonsondergang.

Ik geef je geen ingewikkelde instructies à la eerst links, dan tweede rechts, dan rechtdoor, dan weer links, volg je het nog? Nee. Ik maak een duidelijke plattegrond van de jungle die je juridische documenten wel eens kunnen zijn, zodat je nooit meer verdwaalt. Zodat je straks precies weet welke routes je kan nemen.

Zodat je écht vrij bent om je eigen ondernemerspad te bepalen. Met een hoop minder zorgen, en een veilige basis van waaruit je oneindig op avontuur mag gaan.

Klaar om van jouw bedrijf jouw meest onvergetelijke, mooiste reis ooit te maken? Ik help je graag op weg.

"Het formele informeel maken en
het onbegrijpelijke begrijpelijk"

Wat kunnen wij doen voor jou

De kans is heel groot dat jij je in één (of meerdere) van deze statements herkent. En dat vinden wij helemaal niet zo gek. Zonder de juiste kennis lijkt het ook allemaal heel ingewikkeld, er zijn juristen die inderdaad met zoveel mogelijk fancy vaktaal willen gooien en die dan ook nog eens met een tarief van zo’n 250 euro per uur werken. En dan al die tegenstrijdige nieuwsberichten over de AVG.. We snappen je helemaal!

En toch ben jij op deze website terecht gekomen, wat betekent dat jij de eerste stap naar een juridisch fundament hebt gezet!

Wil jij veilig ondernemen?

Ondanks dat juridische zaken allemaal een ver van je bed show kunnen lijken, is het ontzettend belangrijk daar wel bij stil te staan.

Facturen die te laat, of nog erger: helemaal niet, worden betaald. Jouw werk dat wordt gekopieerd of wordt gebruikt zonder toestemming. Een deelnemer die halverwege jouw online traject ineens wil stoppen. Het zijn allemaal risico’s die nu eenmaal bij het ondernemen komen kijken.

Risico’s die jij voor kunt zijn met een sterk juridisch fundament. Een fundament die je ook niet zomaar van jouw collega over kunt nemen, want Lady Lawyer is ervan overtuigd dat juridisch werk maatwerk is. Iedere ondernemer is uniek en wij zullen jou dan ook als zodanig behandelen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, waardoor voor iedere ondernemer andere zaken van belang zijn. Wij geloven dan ook niet in standaard juridische documenten of online generators. Lady Lawyer stemt haar diensten daarom precies af op de behoeften en wensen van jouw onderneming.

Jouw wensen in voor jou benodigde documenten

Die wensen krijgt Lady Lawyer boven tafel door jou een aantal vragen te laten beantwoorden, waarbij wij de juridische kaders aangegeven over wat wel en niet mogelijk is. Want helaas kunnen jouw wensen niet onbeperkt worden opgenomen: jij dient je nog steeds altijd aan de wet te houden. En die wet leggen wij jou dus zo laagdrempelig mogelijk uit. De kennis en expertise komt vanuit Lady Lawyer en de wensen komen vanuit jou! Het motto van Lady Lawyer is om het formele informeel te maken en het onbegrijpelijke begrijpelijk. In duidelijke taal zullen wij ervoor zorgen dat jij niet alleen je waterdichte juridische documenten kunt laten zien aan jouw (potentiële) klanten, maar je zelf ook begrijpt wat je daarmee nu eigenlijk tegen je klanten zegt. Want hoewel het hebben van de juiste documenten ontzettend belangrijk is, heb je hier niet zo heel veel aan wanneer jij zelf niet goed weet wat hier nu eigenlijk in staat. Na het opstellen van jouw documenten krijg jij dan ook een periode de kans om al jouw vragen over jouw documenten aan ons te stellen.

Maar hoe weet ik welke documenten ik nodig heb?

Ook wanneer jij nog niet zeker weet of jij het opstellen van jouw documenten wilt uitbesteden, hebben wij de basis zo duidelijk mogelijk voor jou proberen uit te leggen. Zo kun je hier enkele gratis tools en artikelen met informatie vinden, waarna jij precies weet welke documenten jij voor jouw onderneming nodig kunt hebben en waarom en tot slot kun jij hier uitgebreide informatie vinden voor wanneer jij je documenten liever zelf maakt.

Over al deze informatie omtrent een juridisch fundament geven wij ook workshops en masterclasses. Ben jij betrokken bij een groep ondernemers die hier graag hands on over leert? Dan kun jij Lady Lawyer ook als spreker inhuren

Zekerheid

Heb jij alle informatie doorgelezen, maar besteed jij je tijd toch liever aan dat waar je goed in bent en ben je bereid eenmalig te investeren in voor jouw onderneming op maat opgestelde documenten, zodat je zeker weet dat alles daarna goed is geregeld en je je daar in ieder geval niet meer druk om hoeft te maken?

Werkwijze

Dan kun jij een offerte bij ons aanvragen. Na acceptatie van de offerte vindt een aanbetaling plaats. Jij ontvangt op basis van de informatie die jij hebt aangeleverd in het offerte aanvraagformulier vragenlijsten waardoor wij jouw input en wensen naar boven krijgen. Deze input zetten wij om in juridische documenten in begrijpelijke taal (jouw opdracht kan tegen een meerprijs met spoed worden behandeld). Na het ontvangen van de conceptdocumenten kun jij binnen 10 dagen kosteloos revisies door laten voeren en eventuele vragen beantwoord krijgen. Hierna ontvang jij de eindversie in word format, zodat jij jouw juridische fundament tot slot in jouw eigen vormgeving kunt gieten.

Meer over onze werkwijze lees je hier.

 

Op een informele manier het formele mogelijk maken

Onze gehele communicatie is op ons motto aangepast. In plaats van tijdrovende gesprekken op kantoor, zal het proces volledig online plaatsvinden. Onder andere door deze manier van werken, kan Lady Lawyer haar kosten laag houden, wat jij weer terug ziet in onze tarieven. Want ook dat vinden wij belangrijk: iedereen de mogelijkheden geven met correcte juridische documenten te werken en de drempel naar die zekerheid verlagen.

Jouw juridische fundament opgesteld in begrijpelijke taal tegen een toegankelijk tarief, dat is wat wij voor je kunnen regelen.

Team Lady Lawyer

Jurist Ondernemingsrecht

Sharon

Founder Lady Lawyer

helpt ondernemers met het opstellen van hun juridische fundament. Gespecialiseerd in algemene voorwaarden, privacyverklaringen en cookiestatements, maar houdt zich ook breder bezig in het ondernemings- en consumentenrecht. 

Werkt met de wereld aan haar voeten. Kaas en wijn is d’r ding, maakt veel te veel Instagram stories en is stiekem een d/t-taalnazi.

ik kan het niet zonder mijn team!

Jurist Arbeidsrecht

Deborah

Samenwerkingspartner

helpt ondernemers en werknemers op het gebied van arbeidsrecht. Gespecialiseerd in het opstellen van arbeidsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht onder de Wet DBA en probeert juridische conflicten binnen een arbeidsrelatie te voorkomen of op te lossen.

Is het ondernemerschap ingerold, paardenmeisje en houdt van dieren. 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke documenten ik nodig heb?

Dit hangt af van jouw onderneming, branche, de producten en diensten die jij aanbiedt en met wie jij samenwerkt. Kijk hier voor een overzicht.

Zijn algemene voorwaarden verplicht om te hebben?

Wettelijk gezien niet. Toch raad ik iedereen aan om met algemene voorwaarden te werken, omdat dit de spelregels van jouw onderneming zijn. Je kunt met algemene voorwaarden conflicten voor zijn en je bespaart een hoop tijd doordat je niet met iedere opdrachtgever opnieuw hoeft te onderhandelen over zaken die voor jouw onderneming van belang zijn. En ook niet geheel onbelangrijk: zonder algemene voorwaarden gelden de voor jou minder gunstige wettelijke regels. Jij kunt het jezelf dus alleen maar makkelijker maken!

Ik sla geen persoonsgegevens op, heb ik dan toch een privacyverklaring nodig?

Ja. Een privacyverklaring is verplicht voor iedereen die gegevens verwerkt en onder gegevens verstaan we ook al het enkel kunnen inzien van gegevens. Ook wanneer jij een contactformulier op je website hebt, social media buttons onder je blog hebt staan, gebruik maakt van Google Analytics of (de leukste!) wel eens een factuur verstuurt, verwerk jij persoonsgegevens en heb jij dus een privacyverklaring nodig.

Binnen hoeveel dagen kan ik mijn documenten verwachten?

Onze normale leveringstermijn is maximaal 30 kalenderdagen. Vaak kun jij je documenten wel iets eerder verwachten, maar houd voor de zekerheid dus rekening met de maximum termijn. Heeft jouw juridische fundament haast? Je kunt ook voor onze spoedprocedure kiezen. Jouw documenten zijn dan na uiterlijk 10 kalenderdagen klaar om te gebruiken.

Let op: wanneer deze termijn afwijkend is kun je dit op de offerte terugvinden.

Stel je ook Engelstalige documenten op?

Helaas, wij werken alleen Nederlandstalig. Wij zijn van mening dat iedereen zijn specialisatie heeft en Engelse juridische vertalingen behoort niet tot onze specialisatie. Om alle juridische termen in waarde te laten heb je ook niet zomaar iemand nodig die een beetje Engels kan, maar hier daadwerkelijk expert in is. Wel kunnen wij jouw benodigde documenten in het Nederlands opstellen en je doorverwijzen naar een juridisch vertaler met wie wij fijn samenwerken.

In welke taal moet ik mijn documenten opstellen?

Er bestaat nog geen wettelijk taalvereiste, maar jouw klanten moeten jouw juridische documenten natuurlijk wel kunnen begrijpen. Wanneer jij voornamelijk met een buitenlandse afzetmarkt werkt, doe je er verstandig aan jouw documenten in het Engels te (laten) vertalen.

Moet ik mijn algemene voorwaarden nu wel of niet op mijn website zetten?

In principe niet. Het belangrijkste is dat jij ze actief ter hand stelt en de makkelijkste manier om dat te doen is ze als bijlage met je offerte mee te sturen. In dit artikel lees jij over de belangrijkste documenten hoe en wanneer jij deze op de juiste wijze beschikbaar stelt.

Wat kan ik doen wanneer mijn klant niet betaalt?

Er zijn een paar stappen die jij kunt of moet doorlopen om jouw factuur alsnog te kunnen innen. Al deze stappen kun jij terugvinden in deze gratis te downloaden whitepaper.

Kunnen we anders even bellen of persoonlijk kennis maken?

Helaas, Lady Lawyer werkt volledig digitaal. Maar wees gerust: wij beantwoorden alle vragen die je hebt graag via de mail en streven er dan ook naar die binnen 48 uur te beantwoorden. Je kunt hier alles over deze keuze en waarom dit voor jou eigenlijk alleen maar beter is lezen.

ook te boeken voor

presentaties

The lady achter lady lawyer

5 leuke feitjes over mij

1

Ik ben digital nomad by accident. Hoewel het nooit echt mijn droom is geweest om vanuit het buitenland te werken, en het uit pure noodzaak is ontstaan, zou ik nu niet anders meer willen dan werken met de wereld aan mijn voeten.

Muziek speelt een erg belangrijke rol in mijn leven. Hoewel ik me moeilijk op mijn werk kan concentreren wanneer er mensen om me heen aan het praten zijn, kan ik juist absoluut niet zonder muziek werken.

2

3

Ik heb anderhalf jaar in China gewoond. Ook niet iets wat ooit op mijn lijstje heeft gestaan, maar wel de periode die alles heeft veranderd. Lang verhaal kort is na de terugkomst uit China het idee voor Lady Lawyer ontstaan.

Je kunt me wakker maken, nee grapje, je mag me niet wakker maken…maar ik ben verslaafd aan kaas en alles met karamel zeezout.

4

5

Als ik niet aan het werk ben, geen toerist uithang en niet aan een kaasplankje en wijntje met vriendinnen zit, ben ik waarschijnlijk Netflix aan het kijken.

IMG_6195-2
Scroll naar top