Wetswijzigingen per 1 juli 2021

Over het algemeen zijn er twee momenten per jaar waarop er nieuwe wetgeving in werking treedt: 1 januari en een half jaar later op 1 juli. Ook a.s. donderdag is het weer zo ver. In dit artikel kun je lezen welke belangrijke wetswijzigingen vanaf dan van kracht zullen zijn en wat voor invloed dat op jou heeft.

Wetswijzigingen 2021

Laten we eerst nog een korte recap doen van de wijzigingen die dit jaar al hebben plaatsgevonden:

  • Voor de transitievergoeding geldt in 2021 een maximum van € 84.000. Bij een jaarsalaris heeft van meer dan € 84.000, bedraagt de maximale transitievergoeding het jaarsalaris. Daar tegenover staat dat werkgevers die hun kleine onderneming vanwege pensionering of ziekte stoppen recht krijgen op compensatie van de transitievergoeding voor hun werknemers.
  • Payrollwerknemers krijgen volgens de Wet allocatie arbeidskrachten recht op ‘een adequate pensioenregeling’. 
  • BIG-regeristreerde zorgverleners dienen hun BIG nummer actief te vermelden.
  • Doordat de overdrachtsbelasting op tweede woningen en bedrijfspanden stijgt betaal je meer belasting wanneer je een pand koopt om te beleggen.

Daarnaast is het minimumloon opnieuw gestegen en zijn per 7 juni de nieuwe Europese auteursrecht regels in werking getreden.

De belangrijkste wetswijzigingen die vanaf 1 juli 2021 in werking zullen treden:

Van alle belangrijke wijzigingen met grote juridische consequenties zullen we jje uiteraard op de hoogte houden.

Lady Lawyer

Sharon helpt ondernemers met het opstellen van hun juridische fundament. Gespecialiseerd in algemene voorwaarden, privacy-verklaringen en cookie-statements, maar houdt zich ook breder bezig in het ondernemings- en consumentenrecht. Is digital nomad by accident en werkt daardoor met de wereld aan haar voeten. Is verder verslaafd aan kaas en alles met karamel-zeezout, een Instagram stories addict en d/t-taalnazi.
Scroll naar top